Hlavní navigace

Trhům v Příbrami se daří

24. 8. 2010

Sdílet

V sobotu 21. srpna oživlo nábřeží Hořejší obory v centru Příbrami lidmi, kteří si přišli na druhé Farmářské trhy doplnit spižírny. Oproti prvním trhům bylo patrně největší změnou počasí. Místo ubrečeného a zataženého nebe svítilo naplno sluníčko.  Přestože nabídka byla obdobná jako před měsícem, k určitým obměnám došlo. K některým neplánovaně a na poslední chvíli. Nabídku zeleniny rozšířila Latifundie, farma, která poprvé nabídla Příbramákům na stánku „bedýnkový prodej“ – zeleninu namíchanou v…

V sobotu 21. srpna oživlo nábřeží Hořejší obory v centru Příbrami lidmi, kteří si přišli na druhé Farmářské trhy doplnit spižírny. Oproti prvním trhům bylo patrně největší změnou počasí. Místo ubrečeného a zataženého nebe svítilo naplno sluníčko. 

Přestože nabídka byla obdobná jako před měsícem, k určitým obměnám došlo. K některým neplánovaně a na poslední chvíli. Nabídku zeleniny rozšířila Latifundie, farma, která poprvé nabídla Příbramákům na stánku „bedýnkový prodej“ – zeleninu namíchanou v bedničce. Nabídku uzenin doplnily klobásy a slanina z Jinců. Tentokrát vypadly kozí sýry z Doupova a Čapí letky, ale organizátoři pozvali St. Pierre – kozí farmu ze Zahrádky. Ač jde o dlouhodobě zaběhlé výrobce kozích produktů, byly to jejich první farmářské trhy v Čechách. A zájem o jejich nabídku byl nemalý, premiéra se vydařila. I nově pozvané „Dobroty s příběhem“ ze Slap se těšily pozornosti a tak se zdá, že by se tyto „farmy“ mohly stát pravidelnou součástí trhů i do budoucna.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Děti přijaly s nadšením koně v přilehlém zahradnictví. Snad se tím naplňuje myšlenka – trh jako rodinná vycházka či malá společenská událost. Takže koně chtějí organizátoři příště zase zopakovat. Mají totiž za to, že na Farmářské trhy patří.

Organizátoři si pochvalují spolupráci s městem Příbram: „Spolupráce je perfektní. Pracovníci Technických služeb rozvedli elektřinu pro chlaďáky, postavili stánky a zajistili odpadkové koše. Živnostenský úřad organizoval rozmístění prodejců,“ říká za realizační tým Farmářských trhů Obora Ing. Michael Shrbený. „Na trzích se podílí fůra dalších lidí z našeho města, bez kterých by se to opravdu neobešlo. To, že se organizace trhů skutečně daří, potvrzuje i skutečnost, že o poskytnutí zkušeností s pořádáním trhů žádají Příbram další města. Aktuálně Hořovice, nebo Benešov.“

A protože se daří, trhy budou v Příbrami pokračovat. Příští Farmářské trhy Obora jsou plánovány na sobotu 25. září opět na Dvořákově nábřeží od 8 do 12 hodin.

Přehled trhů na celý týden najdete na Vitalia.cz vždy v pondělí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).