Hlavní navigace

Švýcarské jaro na Farmářských trzích na Náplavce

1. 3. 2013

Sdílet

Již tuto sobotu 2. března bude v rámci projektu Švýcarské jaro na návštěvníky oblíbených Farmářských trhů na Náplavce čekat bohatá nabídka gastronomických specialit ze švýcarského kantonu Wallis.  Od 8 do 14 hodin mohou zájemci ochutnat a zakoupit sýry, sušené maso a klobásky, nebudou chybět ani pověstná čokoláda či víno.

Již tuto sobotu 2. března bude v rámci projektu Švýcarské jaro na návštěvníky oblíbených Farmářských trhů na Náplavce čekat bohatá nabídka gastronomických specialit ze švýcarského kantonu Wallis. 

Od 8 do 14 hodin mohou zájemci ochutnat a zakoupit sýry, sušené maso a klobásky, nebudou chybět ani pověstná čokoláda či víno.

Přímo na místě bude možné ochutnat tradiční švýcarský pokrm raclette – roztavený sýr stejného jména, který se podává s vařeným bramborem, nebo chlebem a kyselými okurkami a cibulkami.

O trhu: Farmářské tržiště na Náplavce

Po celý den bude také probíhat soutěž o pobyt ve švýcarském regionu Wallis, pro návštěvníky je připraven dále soutěžní kvíz o Švýcarsku. 10 nejúspěšnějších účastníků obdrží věcné ceny a postoupí do druhého kola, ve kterém se soutěží o 3 zájezdy do Švýcarska a jízdenky na švýcarské dráhy. Hlavní atrakcí ale jistě bude od 10 do 14 Tschäggätta – dva urostlí muži z walliského údolí Lötschental v maskách a kožešinách, tak jak je používají v místě v době masopustu.

Se švýcarskými lahůdkami se budou návštěvníci Farmářských trhů na náplavce setkávat během Švýcarského jara až do 23. března. Vyhlášenou švýcarskou kuchyni mohou zájemci ochutnat po celý březen i v rámci Měsíce švýcarské kuchyně v několika pražských restauracích a hotelech (Hotel Leonardo, hotel Yasmin, hotel Hilton, Green Yacht, Sokolovna Průhonice a restaurace Petřínské terasy). Více na www.svycarskejaro.cz nebo www.MojeSvycarsko.com.

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).