Hlavní navigace

Slib pražského magistrátu: Šedesát kilometrů cyklotras

3. 2. 2009

Sdílet

Hlavní město je často kritizované za to, že příliš nepodporuje cyklisty. Zlé jazyky ukazují na Vídeň, Berlín, ale i jiné evropské metropole, kde to „jde“ a lidé tam na dlouhých kvalitních cyklistických stezkách šlapou do pedálů o sto šest. Nutno ovšem dodat, že v posledních letech cyklostezky a cyklotrasy přibyly opravdu i v Praze a na letošní rok plánuje magistrát města vybudovat dalších šedesát kilometrů nových tras, dvanáct kilometrů cyklostezek a šest kilometrů cyklopruhů. Jak svým slibům…

Hlavní město je často kritizované za to, že příliš nepodporuje cyklisty. Zlé jazyky ukazují na Vídeň, Berlín, ale i jiné evropské metropole, kde to „jde“ a lidé tam na dlouhých kvalitních cyklistických stezkách šlapou do pedálů o sto šest.

Nutno ovšem dodat, že v posledních letech cyklostezky a cyklotrasy přibyly opravdu i v Praze a na letošní rok plánuje magistrát města vybudovat dalších šedesát kilometrů nových tras, dvanáct kilometrů cyklostezek a šest kilometrů cyklopruhů. Jak svým slibům dostojí, se ovšem dozvíme až na konci roku.

Jen pro informaci – jeden kilometrový asfaltový úsek cyklostezky prý stojí neuvěřitelných 5,5 až 6,5 milionu korun. Možná by bylo zajímavé zjistit, na kolik přišel v jiných městech, jak známo  u
nás je i nový kilometr dálnice nesrovnatelně dražší, než jinde ve světě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).