Hlavní navigace

Ryba domácí připluje na farmářské trhy v Plzni

29. 3. 2011

Sdílet

První Plzeňské farmářské trhy se uskuteční již tuto sobotu, konat se budou jednou za 14 dnů. Již tuto sobotu, 2. dubna 2011, se uskuteční první Plzeňské farmářské trhyv roce 2011. Opět se odehrají na tradičním místě -nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

První Plzeňské farmářské trhy se uskuteční již tuto sobotu, konat se budou jednou za 14 dnů.

Již tuto sobotu, 2. dubna 2011, se uskuteční první Plzeňské farmářské trhyv roce 2011. Opět se odehrají na tradičním místě -nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015­.cz).

Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány každých 14 dní

Po zkušenostech z minulého roku, se organizátoři rozhodli, zvolit pravidelnou čtrnáctidenní frekvenci konání trhů. Od 2. dubna budou na již tradičním místě (nádvoří hotelu Gondola – Pallova 12, Plzeň) pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořili velmi dobrou pověst. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit zhruba ve 13 hodin. Prodejní prostor by měl být zvětšen rozmístěním stánků na chodník Pallovy ulice. Pořadatelé jednají s úřady a snad by se celý proces schvalování mohl dokončit do 16. dubna, kdy se uskuteční druhé trhy v roce 2011.

Klíčové je však nabídnout návštěvníkům vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu a dohledatelný původ. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů.

Špičkové potraviny nejen z Plzeňského kraje

Na prvním Plzeňském farmářském trhu se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Skočic, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, Pištec z Kolína, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, pěstitelé hlívy z farmy Svatá Máří, kachny a vajíčka přiveze farma NELI, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), mléko z pojízdného mlékomatu, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus meat ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a ze Šťáhlav. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne i pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Belina, Březí a z Horského statku Abertamy.

Úplnou novinkou bude prodej plněných bramborových knedlíků uzeným masem a škvarkami vyráběných dle tradiční receptury pana Martina Lakó z Plzně. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i kraslice od pana Brůhy, který je okrašluje broušením, voskem či lepením slámou. 

Přehled farmářských trhů na celý týden najdete vždy v pondělí na Vitalia.cz včetně plánů na jarní období.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Tématem druhých Plzeňských farmářských trhů budou ryby

Plzeňské farmářské trhy budou 16. dubna věnovány především Velikonocím a rybám. Jejich součástí bude kuchařská show a další aktivity zaměřené na ryby. Představí se na nich kampaň Ryba domácí. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky či zajímavé recepty. Prodávat se budou pstruzi, siveni, jeseteři, kapři a další ryby. Nabídnou je rybáři z Klatov, pan Krutina z Českého lesa a Pstruhařství mlýny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).