Hlavní navigace

První Sklizeno foodie market byl otevřen v Olomouci

Sdílet

 Autor: Copyright © 123RF Stock Photos
Chcete nakupovat potraviny, které jsou dostupné v zahraničí, ale na našem trhu nebývají k mání? Příležitost máte nově v Olomouci, otevření se tam dočkal první foodie market v ČR.

Nedávno jsme vás informovali, že Farmářské prodejny Sklizeno nabídnou víc než dosud. Teď se tato slova naplnila. Před pár dny byla v Olomouci otevřena první prodejna nové linie Sklizeno-foodie market, kde můžete nakoupit kvalitní lahůdky od našich sousedů, především z Rakouska, Německa, Francie nebo Itálie. Na ulici 8. května v Olomouci pořídíte například jamón serrano, parmazán, olivy, pecorino romano nebo prosciutto crudo. Nakoupíte zde ale samozřejmě i české potraviny, na které jste zvyklí z prodejen Sklizeno. Ve foodie marketech se sortiment rozšíří i o tradiční zahraniční uzeniny, paštiky, oleje a další speciality, které se v českých kuchyních už zabydlely a u nichž není česká produkce vůbec možná nebo je teprve v počátcích.

Foodie market se chystá i do Brna

Další nová prodejna už se rýsuje v moravské metropoli, v samém centru v Josefské ulici. Už v červnu se tam otevře první brněnský foodie market. Těšit se v něm můžete na české i zahraniční lahůdky, občerstvení i kávu s sebou. 

„Zákazníci mají o tento typ sortimentu zájem a hodně se na něj ptají, proto nová linie obchodů vzniká. A to samozřejmě v kvalitě, za kterou si stojíme, stejně jako u všech ostatních produktů ve Sklizeno,“ vysvětluje David Kukla, zakladatel sítě Sklizeno a Sklizeno foodie marketu. „Lidé chtějí především kvalitu a prověřený původ potravin a chápou, že ne všechno tu umíme vyrobit nebo vypěstovat.“

Na rozdíl od původního „Sklizeno-opravdové jídlo“ není nová linie primárně určena pro franšízing a foodie markety tak budou hlavně kmenovými prodejnami Sklizeno.

Zdroj: Sklizeno

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).