Hlavní navigace

Polívkování: Přijďte na Náplavku ochutnat všechny polévky světa

26. 3. 2015

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Už tuto sobotu 28. března se na Hořejším nábřeží na Náplavce uskuteční food festival se zaměřením na polévky. Polívkování. Za třicet korun tak ochutnáte celý svět.

Už tuto sobotu se na pražské smíchovské Náplavce na Hořejším nábřeží uskuteční další z oblíbených food festivalů. Tentokráte bude mít přímé zaměření, a to na polévky. Největší přehlídka polévek z celého světa startuje už v deset hodin dopoledne a bude pokračovat až do devatenácti hodin.

Ochutnejte celý svět na jednom místě

Festival Polívkování nabídne průřez celým „polévkovým světem“, ochutnat bude možné polévky španělské, arménské, maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších národů. A samozřejmě nebudou chybět polévky české.

Každý návštěvník za vstupné třicet korun obdrží originální lžíci a výtisk speciálního časopisu s příznačným názvem „čaSOUPis“, nejen se zajímavostmi a informacemi o polévkách, ale také se zajímavými recepty.

Přijde i Roman Paulus a Dita P.

Festival podporuje veřejnou sbírku s názvem „Polívková smršť“, pořádanou obecně prospěšnou společností ERGO Aktiv, jež pomáhá lidem zotavujícím se po mozkových příhodách a úrazech. Tuto aktivitu podporují známé osobnosti, jako je například kuchař Roman Paulus, Dita P. nebo herec Vladimír Polívka. „Polívková smršť“ se festivalu přímo zúčastní a návštěvníci tak budou moci spojit příjemné s užitečným a podpořit veřejnou sbírku koupí výtečné polévky ve stánku „Polívkové smršti“.

Součástí festivalu Polívkování bude soutěž o nejlepší polévku, a to nejen mezi profesionály, ale také amatérskými kuchaři. Zveme všechny milovníky polévek – přijďte poznat nové chutě a nevšední recepty z celého světa!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).