Hlavní navigace

Používáte fixační krém na zubní náhrady? Pozor na zinek!

26. 2. 2010

Sdílet

Používání fixačního krému Corega Extra silný s obsahem zinku ve větším množství, než je doporučeno na obalu výrobku, může vést ke zvýšení hladiny zinku v organizmu, které je spojované  s neurologickými symptomy od necitlivosti, mravenčení nebo ochablosti končetin po problémy s krvetvorbou. Státní ústav pro kontrolu léčiv vydal upozornění na možná zdravotní rizika spojená s nadměrným používáním fixačního krému Corega Extra silný s obsahem zinku.    

Používání fixačního krému Corega Extra silný s obsahem zinku ve větším množství, než je doporučeno na obalu výrobku, může vést ke zvýšení hladiny zinku v organizmu, které je spojované  s ne­urologickými symptomy od necitlivosti, mravenčení nebo ochablosti kon­četin po problémy s krvetvorbou.

zuby

Státní ústav pro kontrolu léčiv vydal upozornění na možná zdravotní rizika spojená s nadměrným používáním fixačního krému Corega Extra silný s obsahem zinku.    

Na základě vědeckých poznatků společnost Glaxo Smith Kline dobrovolně ukončila výrobu, distribuci a propagaci fixačního krému na zubní náhrady Corega Extra silný s obsahem zinku.

Fixační krém Corega Extra silný nepředstavuje žádné riziko, pokud je používán v souladu s návodem k použití.

Pokud již několik let používáte fixační krém Corega Extra silný s obsahem zinku ve větším množství, než je doporučeno na obalu výrobku, je nutné abyste:

  • přestali výrobek používat
  • obrátili se na svého lékaře 
  • začali používat výrobek bez obsahu zinku

Zdroj: SUKL

Ilustrační foto: agentura SXC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).