Hlavní navigace

Polovina českých domácností vaří z polotovarů

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?

Průzkum, uskutečněný značkami Uncle Ben's a Dolmio, ukázal několik zajímavých poznatků o trendech ve vaření v českých kuchyních. Výsledky, které vzešly z odpovědí téměř sedmi stovek respondentů mluví jasně: téměř polovina Čechů vaří 3× až 5× týdně.

Vaříte doma z čerstvých surovin?
Autor: Photl.com

Vaříte doma z čerstvých surovin?

Vaříme, ale z polotovarů

Chvályhodné výsledky v dnešní uspěchané době, říkáte si. A pak, že na domácí vaření nemáme čas. Jenže když toto pozlátko průzkumu odstraníme, zjistíme, že celých 49 % českých domácností sáhne při přípravě pokrmů po polotovarech. Hotové omáčky, balené knedlíky i polévky z prášku tak patří mezi hlavní složky našich jídelníčků. A to už tak pozitivní zpráva není.

Čtěte také: Polotovary a konvenience, největší (ne)přítel člověka?

Příčina netkví v nedostatku invence, třetina dotázaných má v kuchařce založených několik receptů, které pravidelně servíruje (polovina nikdy v týdnu neopakuje stejné recepty). Dvě třetiny respondentů navíc rády zkoušejí nové tipy, které jim doporučí přátelé nebo na ně narazí na internetu. Ale zřejmě až v momentě, kdy mají na vaření dostatek času. Překvapivým výsledkem průzkumu je i fakt, že česká kuchyně skončila v oblíbenosti až na druhém místě. Téměř dvojnásobně oblíbenější je italská kuchyně, kterou podle průzkumu preferuje 53 % respondentů.

Zdroj: TZ Uncle Ben's a Dolmio

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).