Hlavní navigace

Plzeňské farmářské trhy letos po desáté

18. 8. 2011

Sdílet

Poctivým přístupem k prodejcům i nakupujícím si pořadatelé vysvětlují trvalý zájem o trhy v Plzni. 20. srpna 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět na tradičním místě a čase. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Více o trhu: Plzeňské farmářské trhy

Poctivým přístupem k prodejcům i nakupujícím si pořadatelé vysvětlují trvalý zájem o trhy v Plzni.

20. srpna 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět na tradičním místě a čase. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Zájem neopadá

Minulý rok ukázal, že Plzeňané mají o autentické potraviny ohromný zájem. „Očekávali jsme, že v roce 2011 dojde ke snížení zájmu o Plzeňské farmářské trhy, ale tento předpoklad se naštěstí nepotvrdil. I přes to, že v Plzni se tzv. farmářské trhy konají již na třech místech, si Plzeňské farmářské trhy drží velmi silnou pozici. Podle mne to je poctivým přístupem k prodejcům i nakupujícím,“ vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Pořadatelé Plzeňských farmářských trhů zvou jen ty prodejce, kteří jsou přímo pěstiteli, chovateli či zpracovateli. V případě, že na trhu prodává osoba spolupracující s konkrétní farmou či zpracovatelem, požadují potvrzení této skutečnosti právě od této farmy či zpracovatelského závodu. Dohledatelný (tuzemský) původ a kvalita potravin, jsou základními měřítky pro zařazení prodejce na Plzeňský farmářský trh.

Na již desátém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekaři z Dobřan, pekařství Zídková z Plzně a pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Své vynikající výrobky přiveze Paní Šůchová z Rokycan, která peče bezlepkové, vitariánské a další zvláštní pečivo. Maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné rudy a Dvořáka z Bělé nad Radbuzou. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína.

Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec a Angus farm. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná, ekologické farmy Čapí letka z Mokřic a z Horského statku Abertamy. Po krátké přestávce se opět na trhu objeví i Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).