Hlavní navigace

Plzeňské farmářské trhy lákají i turisty

9. 5. 2012

Sdílet

Tuto sobotu se uskuteční již letošní čtvrté Plzeňské farmářské trhy.  Trhy se 12. května opět odehrají na tradičním místě – nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Turisté objevují Plzeňské farmářské trhy…

Tuto sobotu se uskuteční již letošní čtvrté Plzeňské farmářské trhy. 

Trhy se 12. května opět odehrají na tradičním místě – nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Turisté objevují Plzeňské farmářské trhy…

Zahraniční návštěvníci města Plzně začínají objevovat kouzlo Plzeňských farmářských trhů. Téměř pravidelně se na trzích objevují nakupující například z Japonska, Maďarska, Itálie či Německa. Organizátoři Plzeňských farmářských trhů zájem turistů nejen ze zahraničí vítají. I prodejci jsou rádi, když vidí, že jejich produkty chutnají nejen mlsným jazýčkům Plzeňáků.

Přesto je potenciál těchto trhů v propagaci Plzně jako místa, kde se dá nakoupit a ochutnat originální, místní jídlo, ne zcela využit. „Například provozovatelé plzeňských hotelů a penzionů by mohli ubytované turisty cíleně zvát na Plzeňské farmářské trhy. Známe to všichni. Pokud například v Itálii ochutnáme na trhu skvělé zrající ovčí nebo kozí sýry, budeme si tento zážitek pamatovat velmi dlouho. Pozitivní gastronomický zážitek se nám spojí s navštíveným místem a rádi se tam vrátíme. Dobré jídlo z blízka zkrátka skvěle propaguje místo, kde se ochutná a nakoupí. Vždyť se v Plzni pořádají nejlepší farmářské trhy v naší republice (hodnocení deníku DNES – 2011). Budeme hlavním evropským městem kultury a dobré jídlo ke kultuře patří stejně jako například divadlo. I na tom se dá stavět propagace města,“ říká Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

V případě, že by některý z hoteliérů projevil zájem o informace či spolupráci s Plzeňskými farmářskými trhy najde podrobnosti na oficiálních internetových stránkách www.plzensketrhy­.cz. „Pokud by se spolupráce rozšířila, jsme připraveni konkrétní části webu přeložit do němčiny a angličtiny“, nabízí Tomáš Popp.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky

Na letošní čtvrté Plzeňské farmářské trhy se po kratší pauze vrací například biofarma Slunečná. Nabídne kompletní sortiment svých faremních lahůdek: kozí, ovčí i kravské sýry, tvaroh, maso jehněčí a kůzlečí, biovejce. Ekofarma Jemnice letos poprvé přiveze hovězí maso z býčků plemene Limousine. Samozřejmě bude trh plný lahůdek tuzemského původu.

Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného a Nebílov. Skvělé pečivo napečou pekaři ze Sušice (Rendl) a Dobřan. Vynikající koláče a dorty nabídne Anděl Station z Plzně.

Přijedou i pěstitelé hlívy z Píseckých hor. Kuřata a krůty bude prodávat farma Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Na ryby uzené přijďte ke stánku Rybářství Mariánské Lázně. Maso a uzeniny nakoupíte od mnoha uzenářů – ANGUS FARM, Šneberger ze Železné rudy, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin a Zacpal ze Stříbra. Mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, biofarmy Slunečná a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).