Hlavní navigace

Pád ČSSD potvrzen, Pardubicko přestává hradit poplatky

1. 6. 2010

Sdílet

Neúspěch sociální demokracie ve volbách má první přímý dopad na život v Česku. Konkrétně na odpouštění poplatků pacientům v krajských nemocnicích. Jako první v úterý oznámil Pardubický kraj, že počínaje středou (2. 6.) přestane za pacienty nemocnic regulační poplatky hradit. Další kraje budou s vysokou pravděpodobností následovat. Stop proplácení poplatků hodlají projednat v pátek.

Neúspěch sociální demokracie ve volbách má první přímý dopad na život v Česku. Konkrétně na odpouštění poplatků pacientům v krajských nemocnicích.

Jako první v úterý oznámil Pardubický kraj, že počínaje středou (2. 6.) přestane za pacienty nemocnic regulační poplatky hradit.

Další kraje budou s vysokou pravděpodobností následovat. Stop proplácení poplatků hodlají projednat v pátek.

Kraje dosud ovládají hejtmani zvolení za ČSSD. Ti se už delší dobu netají tím, že se jim na to nedostávají peníze. Výsledek voleb si nyní vyložili jako jasný vzkaz od voličů. „Bohužel – podle volebního výsledku si většina voličů nemyslí, že zdravotnictví nemá být byznys,“ řekl už v neděli jihomoravský hejtman a šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek (ČSSD).

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Čtěte téma: Přestanou kraje proplácet poplatky v nemocnicích? A kde se ty peníze vlastně vzaly?

Je to celé nějaké nedomyšlené. Babička, které kraj přestane navzdory slibům proplácet poplatky, si prostě řekne, že jí před krajskými volbami lhali, a že si ty peníze chtějí použít jinak…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).