Hlavní navigace

Otvírají nové farmářské trhy. A další se po prázdninách konají častěji

5. 9. 2011

Sdílet

 Autor: Karlínské farmářské trhy
Některá tržiště skončila spolu s prázdninami, jiná naopak začínají nebo přidávají prodejní dny, například na populární Náplavce můžete nově nakupovat i ve čtvrtek. A jinde?

Náplavka i ve všední den

8. září se na Farmářském tržišti na Náplavce přidává další tržní den, a sice čtvrtek. Otevřeno bude od 9 do 18 hodin a tržiště bude umístěno na vltavské náplavce u Palackého mostu stejně jako jeho starší sobotní „sestra“. Organizátoři tak reagují na poptávku svých zákazníků a chtějí jim umožnit nakoupit na trhu u Vltavy kromě víkendu i ve všední den. 

Po prázdninách

Některé trhy se přes prázdniny nekonaly, nebo pouze v omezeném rytmu. Nyní se vracejí k pravidelným prodejním dnům.


Autor: Karlínské farmářské trhy

Farmářské trhy na Kulaťáku najdete opět každou sobotu, poslední trh proběhne dne 29. 10. 2011. Karlínské farmářské trhy se až do 12. 11. konají opět pravidelně každou sobotu. Po prázdninovém spánku se probouzí Holešovický farmářský trh, přes léto se nekonal, nyní ho můžete navštívit opět každou druhou sobotu (aktuálně 10. 9.). Vysočanské farmářské trhy pokračují v předprázdninovém provozu, tedy pravidelně každou sobotu od 8 do 13 hodin.

Farmářské trhy na pivovarském dvoře Rožnov po přestávce nachystaly trhy na sobotu 10. 9. spojené se soutěží malých pivovarů. Nákup tedy můžete spojit s ochutnávkou piva a pokud budete mít chuť, tak se můžete zúčastnit i soutěže o nejchutnější pivo. Pivovarský guláš a grilování samozřejmě nebudou chybět.

Nové trhy

Díky podpoře Ministerstva životního prostředí se rozjíždí také řada nových tržních míst. Nováčky najdete například v Blovicích, kde se první trh koná 10. 9., pokračování je podle zájmu o první trhy plánováno na 8. října, 5. listopadu a 10. prosince.

10. září začíná také Trh U vrby v Českých Budějovicích, najdete ho tu v sobotu jednou za 14 dní od 7 do 13 hodin. Dalším novým místem je Jirkov, kde otvírá 10. 9. další tržiště zkušený pořadatel Severočeských farmářských trhů. Protože zemědělská a pěstitelská sezóna se pomalu chýlí ke konci, budou tyto trhy v letošním roce opakovány jen v říjnu (22. 10.). Po zimě se pak můžete těšit na čerstvé jarní zboží.

Dalším nováčkem jsou Farmářské trhy Lanškroun (začínají také 10. 9., pokračování bude ve čtvrtek 27. října a v neděli 4. prosince) aTřinecké farmářské trhy, které zvou k první návštěvě 9. 9. a dále ve čtrnáctidenních intervalech vždy v pátek.

Zatím jediný termín hlásí ze Světlé nad Sázavou, kde v rámci akce Vítání podzimu připravili Farmářský trh na sobotu 10. 9. 2011 v areálu světelského parku.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).