Hlavní navigace

Nové konopné lázně jsou největší v Evropě

12. 8. 2013

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
GALERIE: Unikátní konopné lázně se otvírají ve Volarech. Nabídnou konopné procedury, na konopí bude zčásti založena i místní strava. Na pohled se nijak zvlášť neliší. Podívejte se.

V jihočeských Volarech byly včera slavnostně otevřeny největší konopné lázně ve středoevropském regionu. Konopná péče bude zahrnovat nejen konopné procedury, ale i stravu na bázi konopí vhodnou zejména pro lidi trpící kožními problémy.

Do budoucna tvůrci nevylučují ani ucházení se o možnost provozu formou zdravotnického centra, které nabídne pacientům léčbu konopím, jež byla nedávno posvěcena prezidentem. Ve Volarech by se tak mohli léčit například nemocní s roztroušenou sklerózou, Alzheimerem či Parkinsonovou chorobou.

O aktuálních možnostech a podmínkách léčby konopím připravujeme samostatný materiál, již brzy na Vitalia.cz.

K tématu: Ministr zdravotnictví: Konopí neléčí. Říká se to

„Máme připravený rašelinový zábal s konopím. Na konopí bude zčásti založená i podávaná strava,“ prozrazuje o připravovaných konopných procedurách Jiří Stabla ze společnosti Carun Pharmacy, který bude pro hotel připravovat výrobky pro koupele, masáže a zábaly. V lázních budou pracovat jen certifikovaní pracovníci, jež budou mít za úkol šířit osvětu o konopí a jeho zdravotních účincích. „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotních problémů díky účinným cannabinoidům. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ uvádí Jiří Stabla.

Využití lázní i pro účely léčby pacientů se závažnými onemocněními zatím závisí na posvěcení státu. Ale již nyní může ulevit lidem zejména s kožními problémy. Konopný olej obohacený o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii, plísním, a na bolesti pohybového aparátu, jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad či páteře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).