Hlavní navigace

Nová školka a jesle pro strakonické děti

16. 3. 2009

Sdílet

Nová mateřská školka se dvěma třídami a jesle by měly být otevřeny ještě letos ve Strakonicích v ulici Stavbařů. Včera o tom informovala agentura Mediafax. Školka bude mít kapacitu 56 dětí a místo jí uvolní speciální školka pro postižené děti, které se přestěhují do objektu v Plánově ulici, kde je nyní zvláštní školka. Přestavba prostor tedy nebude příliš nákladná. Zařízení nábytkem, koberci, hračkami a dalším vybavením přijde zhruba na 1,3 milionu korun. Další půlmilion si vyžádají drobné…

Rodina-a-vztahy-deti-a-vychova-skolkyNová mateřská školka se dvěma třídami a jesle by měly být otevřeny ještě letos ve Strakonicích v ulici Stavbařů. Včera o tom informovala agentura Mediafax. Školka bude mít kapacitu 56 dětí a místo jí uvolní speciální školka pro postižené děti, které se přestěhují do objektu v Plánově ulici, kde je nyní zvláštní školka. Přestavba prostor tedy nebude příliš nákladná. Zařízení nábytkem, koberci, hračkami a dalším vybavením přijde zhruba na 1,3 milionu korun. Další půlmilion si vyžádají drobné stavební úpravy.

Nové jesle s kapacitou 19 míst vzniknou v areálu nemocnice ve Strakonicích, kde už nyní funguje dětské centrum pro opuštěné děti. Předpokládaná částka, kterou budou rodiče jeslím platit měsíčně za péči o své nejmenší, je tisíc korun.

Jihočeský kraj vyčlenil na rozšíření, opravy a vybavení budov mateřských škol 19 milionů korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).