Hlavní navigace

Nemocnice v Klatovech a Rokycanech zkusí on-line rezervace

4. 3. 2011

Sdílet

Do nemocnice bez čekání? Půjde to. Zatím ale jen ve dvou nemocnicích v zemi. Objednávky do nemocnice přes internet si budou moci zkusit pacienti ve dvou nemocnicích. Zkušební provoz elektronických rezervací na vyšetření k lékaři zahájí v polovině března nemocnice v Klatovech a v Rokycanech. Prozatím se pacienti budou moci takto objednat na dvou odděleních – na interně a na mamografii.

Do nemocnice bez čekání? Půjde to. Zatím ale jen ve dvou nemocnicích v zemi.

Objednávky do nemocnice přes internet si budou moci zkusit pacienti ve dvou nemocnicích. Zkušební provoz elektronických rezervací na vyšetření k lékaři zahájí v polovině března nemocnice v Klatovech a v Rokycanech. Prozatím se pacienti budou moci takto objednat na dvou odděleních – na interně a na mamografii.

Na dlouhé sezení v čekárnách prý můžeme zapomenout

Agenturu ČTK o tom informoval Tomáš Kotora z marketingu klatovské nemocnice. Testovací provoz by měl trvat asi půl roku. Časem by se měl rozšířit i do dalších nemocnic zřizovaných Plzeňským krajem.

Objednávání přes internet ušetří čas pacientům a usnadní práci zdravotnickému personálu. Mělo by výrazně odpadnout papírování i telefonování i zbytečné dlouhé sezení v čekárnách. Pacient bude vědět, kdy a kam je objednán, popřípadě další podrobnosti o vyšetření či výkonu,“ uvedl.

Systém bude mít i zpětnou vazbu a například při neočekávané změně nebo nemoci lékaře by měl pacient dostat textovou zprávu. „Stejně tak mu přijde například potvrzení rezervace nebo připomínka o objednávce k lékaři den předem,“ vyjmenoval Kotora. Systém zároveň upozorní lékaře, že má objednaného pacienta.

Nemocnice objednají pacienta jen když mají volné okénko

Pro seniory a další lidi, kteří nemají přístup k internetu nebo s ním neumějí zacházet, by mohla rezervaci provést zdravotní sestra nebo jeho lékař. On-line rezervace by mohly platit i uvnitř nemocnice. Jednotlivá oddělení by tak mohla pacienta objednávat k vyšetřením podle počtu volných míst.

Do budoucna by si lidé v Plzeňském kraji při internetovém objednávání mohli sami vyhledat příslušné vyšetření a lékaře ve svém okolí. Okamžitě by také viděli, které termíny jsou volné. Zpětně by dostali na mobilní telefon nebo na e-mail potvrzení, že o nich lékař ví a že s nimi počítá,“ dodal Kotora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).