Hlavní navigace

Pozor: Soutěž o největší kuchyňský ležák

5. 8. 2011

Sdílet

 Autor: SXC
Jeden výzkum kdysi popsal, které ze všech kuchyňských spotřebičů využíváme nejčastěji a pravidelně: je to rychlovarná konvice, ponorný mixér a mikrovlnka. Ty ostatní často jen překážejí.

To takhle jednou za čas otevřete skříně v kuchyni a nestačíte se divit: Cože? Co tu dělá strojek na cukrovou vatu? Použili jsme ho vůbec někdy? Nojo, vlastně jednou, když jsme ten dárek vybalili a chtěli vyzkoušet… A hned vedle se novotou leskne kukuřicovač. Tedy stroj na výrobu popcornu. Ten jsme, tuším, nepoužili ještě ani jednou.


Autor: Isifa.cz

Další polici zabírá sestava na výrobu ovocně čokoládové fondue (použito dvakrát, mňamka to byla, ale tak pracná, a všechno zapatlala, že věc byla odsunuta hluboko do skříně. Pro jistotu, aby ji děti už nikdy nenašly.)

A hned vedle trůní ten báječný kuchyňský robot, co krouhá, škrábe, drtí, mele plus devět dalších funkcí. Zatraceně drahý byl. Jenomže než by jej člověk dokázal sestavit, tak všechno okrouhá, naškrábe, nadrtí a namele sám ručně, mnohem rychleji a bez nutnosti dokonalý strojek poté rozebrat a pracně vymýt. Použito třikrát a s tichým klením vráceno zpět do skříně.

A co teprve pekárna na chleba! To bylo slávy, když jste ji dostali od tchyně… Jenomže to by nesměla být výhodně koupená na zájezdě v Holandsku a komunikovat s vámi výhradně ve svém mateřském jazyce. To strojek na sýrové a masové fondue je super vynález, na tom trvám, ale roztápějte to a patlejte se s tím, když jste singles.

Čtěte dále: Sám doma

Kolik ležáků se najde u vás v kuchyni?

Vsadíme se, že takových kuchyňských ležáků, které byly použity jednou, dvakrát a poté už jen zabírají místo ve skříňkách nebo se na ně usazuje prach ve spíži, má každá domácnost hned několik. Je však výzkumem chování spotřebitelů dokázáno, že i toustovač, jakkoliv se zpočátku zdá praktický, brzy zamíří mezi kuchyňské ležáky a jen minimum domácností jej opráší aspoň na dvě tři nedělní snídaně do roka. Pravidelně, to znamená aspoň jednou týdně, využívá většina českých domácností jen rychlovarnou konvici, mikrovlnku a ponorný mixér.

Přesto se stále prodávají další a další potenciální kandidáti na nejzbytečnější spotřebič v rodině.

Vezměte si třeba párkovač. Prostě strojek na výrobu párků v rohlíku. Můžete ho mít už za bez koruny čtyři stovky, no nekupte to! Nebo zmrzlinovač. Strojek na výrobu zmrzliny, která je tak pracná a drahá, když započítáte všechnu tu práci a energii, že je lepší zajet si na tu kornoutkovou. A co taková voda s bublinkami, kterou umí vyrobit sodovkovač za bratru tři tisíce. Horký hit letošního léta. Návratnost investice? Raději nepřemýšlet.

Naši redakční hitparádu ovšem vede nudlovač. Tedy strojek na výrobu nudlí. Vážně dnes existuje někdo, kdo dělá domácí nudle, a není to osobní kuchařka u Aleše Hušáka?

Které z našich tipů na největší kuchyňský ležák by si podle vás zasloužily tento titul?

Určitě však jsou i další vypečené stroje, které zabírají místo v kuchyni. Výčet je neuvěřitelný. Proto jsme se rozhodli dát vám neodolatelnou nabídku:

Soutěžte s námi o největší kuchyňský ležák

Jaký máte doma vy nejkurioznější a prakticky nikdy nevyužitý kuchyňský spotřebič, stroj, strojek, šílený vynález…, který umírá zaživa na dně skříně?

Foťte a posílejte vaše tipy. Vítěze vylosujeme a obdarujeme překvapením, které se skrývalo na dně našich vlastních skříní. Zkrátka: za fotku vašeho nejzbytečnějšího kuchyňského přístroje získáte unikátní speciální ležák z našich kuchyní. Co to bude? Nechte se překvapit.

Fotky posílejte na adresu soutez@vitali­a.cz, nejlepší a nejbizarnější kousky vám představíme ve fotogalerii, „šťastného vítěze“ vylosujeme z došlých tipů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).