Hlavní navigace

Lipno je tuzemskou výjimkou, kempařů tam přibývá

17. 6. 2009

Sdílet

Kempařů na Lipně i v nastávající letní sezoně přibývá. Dana Marešová z lipenského kempu Modřín řekla v úterý agentuře Mediafax, že o pobyt v kempu mají zájem hlavně tuzemské rodiny s dětmi. Na Lipensku se mohou radovat, zdejší kempy se totiž jako jedny z mála tuzemských stanových zařízení vymykají celorepublikovému trendu, který hlásí úbytek hostů. Přibývá zájemců o ubytování v kempu Modřín v Lipně nad Vltavou i ve Frymburku.

Kempařů na Lipně i v nastávající letní sezoně přibývá. Dana Marešová z lipenského kempu Modřín řekla v úterý agentuře Mediafax, že o pobyt v kempu mají zájem hlavně tuzemské rodiny s dětmi.

Na Lipensku se mohou radovat, zdejší kempy se totiž jako jedny z mála tuzemských stanových zařízení vymykají celorepublikovému trendu, který hlásí úbytek hostů. Přibývá zájemců o ubytování v kempu Modřín v Lipně nad Vltavou i ve Frymburku.

Podle statistiky Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Češi přestávají mít zájem o kempy. Zatímco ještě předloni přespalo v tuzemských kempech 854 tisíc českých turistů, vloni to bylo již pouze 720 tisíc. Podle prognóz asociace navíc bude i nadále zájem o české kempy klesat. V Lipně nad Vltavou však úbytek hostů nepociťují. Podle provozovatelů kempu Modřín jsou hlavními důvody včasná modernizace a rozumná cenová politika.

„Objem poptávky a rezervací ukazuje, že velký zájem o pobyt v našem kempu mají hlavně české rodiny s dětmi. Očekáváme dobrou letní sezonu. Mnoho hostů se k nám vrací už několik let také proto, že už třetím rokem udržujeme stejné ceny a mimo sezonu nabízíme zdarma i vstup do místního aquaworldu a poukázky do půjčovny sportovních potřeb,“ řekla Dana Marešová. Lipenský kemp se díky modernizaci za devět milionů korun stal v posledních letech jedním z nejlépe vybavených stanovišť a je stále oblíbenějším místem pro letní dovolenou zejména u české klientely.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).