Hlavní navigace

Lépe se dýchá, větrné počasí rozehnalo smog

8. 2. 2011

Sdílet

Větrné počasí posledních tří dnů rozehnalo smog nejen v Ústeckém kraji, kde trápil obyvatele od konce ledna, ale i v Moravskoslezském kraji či v Praze. čtěte také: Trápí vás dusivý kašel? Myslete na astma V Ústeckém kraji byl odvolán signál upozornění na výskyt smogové situace. Agenturu ČTK o tom informoval Pavel Jůza z Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem. Města na severu Čech opět volně dýchají už od pátku, kdy pomohl vyčistit vzduch čerstvý jihozápadní vítr.

Větrné počasí posledních tří dnů rozehnalo smog nejen v Ústeckém kraji, kde trápil obyvatele od konce ledna, ale i v Moravskos­lezském kraji či v Praze.

V Ústeckém kraji byl odvolán signál upozornění na výskyt smogové situace. Agenturu ČTK o tom informoval Pavel Jůza z Českého hydrometeorolo­gického ústavu v Ústí nad Labem. Města na severu Čech opět volně dýchají už od pátku, kdy pomohl vyčistit vzduch čerstvý jihozápadní vítr.

Upozornění ale mohli meteorologové odvolat až poté, co průměrné čtyřiadvaceti­hodinové koncentrace na všech stanicích klesly pod stanovené imisní limity.

Smog se letos opakovaně vrací

Letos v zimě to bylo potřetí, kdy Podkrušnohoří trápily velké koncentrace prachu, smogová regulace už byla vyhlášena na počátku prosince a na přelomu roku. O rok dřív přitom nebyla vyhlášena ani jednou a odborníci tehdy soudili, že problémy se smogem už se kraje netýkají.

Podobná situace však byla i v Praze a v Moravskoslezském kraji. I tady pomohl čerstvý vítr během víkendu vyčistit vzduch, takže alergikům se lépe dýchá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).