Hlavní navigace

Kulaťák je zpět a začíná čtvrtou sezónu

6. 3. 2013

Sdílet

Farmářský trh na Kulaťáku se těší na všechny milovníky kvalitního jídla, dobré atmosféry a dobrých lidí letos poprvé v sobotu 9. března. Co nového vás první farmářskou sobotu čeká? Jaro nesměle ťuká na vrátka a jaro jarem dělají kvítka, proto jsou pro vás přichystány primule, tulipány nebo narcisy za bezkonkurenční ceny…

Farmářský trh na Kulaťáku se těší na všechny milovníky kvalitního jídla, dobré atmosféry a dobrých lidí letos poprvé v sobotu 9. března.

Co nového vás první farmářskou sobotu čeká? Jaro nesměle ťuká na vrátka a jaro jarem dělají kvítka, proto jsou pro vás přichystány primule, tulipány nebo narcisy za bezkonkurenční ceny…

Mimo jarních květin se můžete těšit na nový sortiment: Typické české dortíky, sušené a sterilované houby, mošty a ovocné šťávy, léčivé likéry, nejlepší marmelády, pečivo sladké i slané, kvalitní maso.

O trhu: Farmářské trhy na Kulaťáku

Jak to v sobotu 9. března bude probíhat? V první řadě se bude nakupovat, to je jasné! A protože nejenom jídlem živ je člověk, bude připraveno i něco k pobavení a odpočinku.

Těšte se na:

  • Vystoupení hudební skupiny Trio General
  • Vystoupení formace Recyklas, bubenická show na popelnice
  • Dětský koutek, Zvířata z Točníku,
    jako již tradičně budou na zahajovacím trhu přítomna zvířátka z Točníku

Co pro vás pořadatelé připravují na tento rok? „Nakupovat – vařit – bavit se… to bychom byli rádi, aby se letos na Kulaťáku dělo. Nakupovat už nám jde, za což jsme velmi rádi. Vařit bychom chtěli letos mnohem víc než loni,“ říká Ondřej Lachman z Farmářské trhy, o.s. , „a to jednak, abyste se mohli na trhu dobře najíst a abyste si mohli i něco dobrého odnést i domů.  Bavit se… ano, moc si přejeme, abychom se na Kulaťáku dobře bavili a rádi tam trávili sobotní dopoledne.“

Na na prvním trhu se může těšit na dobroty od:

  • Kousek Mexika – mexická taqueirie nám představí kousek ze své země.
  • Čerstvá pasta / Karlovy Vary – tradiční prodejce čerstvých těstovin předvede své produkty.
  • Uzenářství Sváček – tradiční prodejce uvaří klasicky výtečné guláše a polévky.
  • Chorvatské ryby – chuť středomoří na mnoho variací.
  • Rybářství Pohořelice  – pro vás opět připraví pochoutky z ryb.

Chceme se ovšem chovat odpovědně, proto:

  • I letos na každém trhu podpoříme jednu charitativní organizaci. Na prvním trhu bude mít stánek se svými výrobky Domov svaté rodiny.
  • Budeme také třídit odpad! A aby to mělo smysl, musíme ho třídit dobře. U každého stanoviště na třídění odpad najdete nově poučení, co kam NEPATŘÍ.

Závěrem by pořadatelé rádi poděkovali MČ Praha 6, za jejíž velké podpory Farmářské trhy na Kulaťáku již čtvrtým rokem fungují. „Radnice Prahy 6 byla jednou z prvních městských částí, která s farmářskými trhy v Praze na Kulaťáku začínala,“  vzpomíná Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6. „Jsem ráda, že je o farmářské trhy rok od roku větší zájem a stávají se vyhlášenými i za hranicemi šesté městské části. I letos najdete na trzích prověřené lahůdky a farmáře, vedle nich ale i nové dodavatele a další novinky. I letos budeme pokračovat v podpoře charitativních organizací. Každou sobotu, kdy se trhy konají, budou mít na trzích svůj prodejní stánek zdarma. Těším se, že Kulaťák znovu zaplní tisíce návštěvníků a přeji vám krásné jaro!"

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).