Hlavní navigace

FN Brno usiluje o americkou akreditaci, byla by jediná v Evropě

29. 7. 2010

Sdílet

Fakultní nemocnice Brno udělala první krok k získání americké akreditace NIAHOSM společnosti Det Norske Veritas. Pokud se jí v lednu 2011 podaří úspěšně projít auditem, stane se první nemocnicí s touto akreditací v celé Evropě. NIAHOSM spojuje požadavky normy ISO 9001 na řízení kvality s pravidly CMS pro nemocnice, které participují v USA na federální úhradě zdravotnické péče, Conditions of Participation. Akreditační standard také klade velký důraz na řízení rizik. To zahrnuje především…

Fakultní nemocnice Brno udělala první krok k získání americké akreditace NIAHOSM společnosti Det Norske Veritas. Pokud se jí v lednu 2011 podaří úspěšně projít auditem, stane se první nemocnicí s touto akreditací v celé Evropě.

NIAHOSM spojuje požadavky normy ISO 9001 na řízení kvality s pravidly CMS pro nemocnice, které participují v USA na federální úhradě zdravotnické péče, Conditions of Participation. Akreditační standard také klade velký důraz na řízení rizik. To zahrnuje především bezpečnost pacientů, ochranu životního prostředí, bezpečnost a ochranu zdraví při práci a zabezpečení informací.

Čtěte téma: Zapomněl jsem si skalpel. Ve vašem břiše.

Čas od času proběhne médii zpráva, jak chirurgové zapomněli během operace nějaký předmět v těle pacienta. Vždy jde o zahraniční případy a vždy to dobře dopadne. Opravdu? A jaká je realita českých operačních sálů? U nás se nezapomíná? 

V současnosti je na celém světě dle standardů NIAHOSM akreditováno více než 150 nemocnic, a to především v USA. Na evropském kontinentě se první navštívenou nemocnicí stala Fakultní nemocnice Brno.

Tým amerických odborníků závěrem shledal, že péče o pacienty je ve FN Brno na vysoké úrovni a nenašel žádnou překážku, která by akreditaci NIAHOSM bránila. Samotné akreditační hodnocení by chtěla FN Brno absolvovat počátkem roku 2011.

Čtěte téma: Nemocnice blízké budoucnosti

Budoucnost zdravotnictví bude patřit hlavně moderní technice. Jak budou vypadat nemocnice za deset let?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).