Hlavní navigace

Farmářské trhy se budou konat nově i v Berouně

7. 2. 2011

Sdílet

Už letos na jaře by se v Berouně mohly konat první Farmářské trhy. Jejich pořádání plánuje berounská radnice ve spolupráci s Mateřským centrem Slunečnice. „Myslím, že hodně lidí stále více touží po kvalitní zelenině, ovoci, domácím pečivu nebo sýrech a čerstvém mase. Právě toto zboží by jim nově měly berounské Farmářské trhy nabídnout,“ říká místostarostka Šárka Endrlová.

Už letos na jaře by se v Berouně mohly konat první Farmářské trhy. Jejich pořádání plánuje berounská radnice ve spolupráci s Mateřským centrem Slunečnice.

„Myslím, že hodně lidí stále více touží po kvalitní zelenině, ovoci, domácím pečivu nebo sýrech a čerstvém mase. Právě toto zboží by jim nově měly berounské Farmářské trhy nabídnout,“ říká místostarostka Šárka Endrlová.

Farmářské trhy by se měly v Berouně konat vždy v sobotu dopoledne a zahájí je trhy velikonoční, v sobotu 23. dubna 2011. „Jsme přesvědčené, že sobotní dopoledne je nejvhodnější doba. Chceme využít dlouholeté tradice pořádání trhů na Husově náměstí, které místní dobře znají a na které se navíc sjížějdí lidé z celého okolí,“ uvedla Šárka Ježková z MC Slunečnice.

Více o trhu: Farmářské trhy Beroun

MC již vytvořilo speciální webové stránky www.farmarske-trhy-beroun.cz, kam se případní zájemci o prodej mohou hlásit. „Berouňáci by tam pak průběžně měli nalézt informace o konkrétních termínech pořádání trhů, seznam farmářů, kteří přislíbili účast a sortiment nabízeného zboží,“ dodává Ježková.

Na trzích, pro které bude vyčleněno na náměstí speciální místo, by mělo být k dostání například kvalitní ovoce, zelenina, bylinky nebo voňavé sýry, domácí pečivo či maso přímo od soukromých farmářů a zemědělců. Iniciátorky ze Slunečnice nyní oslovují případné prodejce.

Zájemci o prodej se mohou hlásit na e-mail: farmarske.trhy@mcslu­necnice.cz nebo na telefon 739 359 114.

Přehled farmářských trhů na celý týden najdete vždy v pondělí na Vitalia.cz včetně plánů na jarní období.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Zdroj: Mesto-beroun.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).