Hlavní navigace

Farmářské trhy ubývají, ale pořád jich je dost

21. 11. 2011

Sdílet

 Autor: SXC
Na trzích se sice mění sortiment, ale zájemci o čerstvé lokální produkty si stále přijdou na své. Jen na sobotu u nás najdete pětadvacet tipů. A pozor – začínají zabíjačky!

Nenechte se zmást titulky „farmářské trhy končí“ a podobně. Ledaskde je to pravda, ale stále ještě můžete najít dost míst, kde se prodává. Někde se dokonce přidává – na tradiční sobotní Farmářské trhy na Kulaťáku od tohoto týdne navazují Adventní farmářské trhy. Od 24. 11. vždy ve čtvrtek a pátek od 12 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin (24., 25., 26. 11. / 1., 2., 3. 12. / 8., 9., 10. 12. / 15., 16., 17. 12. / 22., 23. 12. (poslední trh se uskuteční v pátek 23.12.).

Vyberte si z našeho týdenního přehledu.

A navíc pozvánka na tradiční zabíjačky

Na Farmářských tržištích Jiřák, Náplavka a Kubáň se sice nebude zabíjet, ale zabijačkové speciality tu najdete. „Už vloni byli vesnické zabíjačky na městských tržištích velkým hitem. A Pražané dokázali, že je o ně opravdu velký zájem,“ říkají pořadatelé. „Naši nejlepší řezníci a uzenáři, kteří nabízejí na tržištích během roku ty nejlepší kousky ze své produkce, byli pečlivě vybráni, aby mohli připravit tu nejlepší domácí zabíjačku.“ 

A co vás čeká? Domácí jitrničky, kroupová i žemlová jelítka, tlačenka světlá i tmavá, oba prejty, sulc a teplá kuchyně – zabíjačkový guláš, ovarové kolínko a kroupová černá polévka. Křenu, hořčice, vejmrdy a dobrého chleba nepočítaně. Pro zpestření a pro pravé labužníky budou řezníci na grilu opékat jitrničky, jelítka a klobásy. 

Splachovat můžete rožnovským kvasnicovým pivem Radhošť anebo Rothschild, případně rakovnickým Bakalářem. A kdy že se to všechno semele?

Vepřové hody najdete také v Klánovicích, kde zakončí letošní sezónu farmářských trhů… více.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).