Hlavní navigace

Farmářské trhy Rajská zahrada – premiéru má rukola

29. 5. 2012

Sdílet

Zákazníky farmářských trhů už zítra opět čeká Rajská zahrada a s ní i trh, který bude devět hodin nonstop nabízet ty nejlepší plody a potraviny  aktuální české přírody. středa 30. 5., 10–19 hodin, více: Farmářské trhy na Rajské zahradě  Farma Zeman z Hostína u Vojkovic přiveze jarní cibulku, kopr, koriandr, pažitku, ředkvičky, rebarboru a premiéru bude mít rukola a ledový salát. A také už dostanete první listy mangoldu, který je příbuzný řepy a špenátu, je plný vitamínů a hodí se v kuchyni na…

Zákazníky farmářských trhů už zítra opět čeká Rajská zahrada a s ní i trh, který bude devět hodin nonstop nabízet ty nejlepší plody a potraviny  aktuální české přírody.

středa 30. 5., 10–19 hodin, více: Farmářské trhy na Rajské zahradě 

Farma Zeman z Hostína u Vojkovic přiveze jarní cibulku, kopr, koriandr, pažitku, ředkvičky, rebarboru a premiéru bude mít rukola a ledový salát. A také už dostanete první listy mangoldu, který je příbuzný řepy a špenátu, je plný vitamínů a hodí se v kuchyni na spoustu věcí. Například mladé křehké listy mangoldu jsou výtečné do salátů. Větší listy lze zpracovat i jako špenát. Silné stonky je dobré používat zvlášť, jsou výtečné dušené, smažené i vařené v páře. „A barevné červené stonky působí ve všech pokrmech moc vesele a ozdobně. Zemanovi přivezou také kytičky a sazenice a společně s Květinářstvím Andrea ozdobí betonový prostor před metrem, takže, až vystoupíte z krtka, nebudete chvíli vědět zda jste doma, anebo na rozkvetlé louce,“ říkají pořadatelé z o.s. Pod Platany.

Novákovi, kteří pěstují svou zeleninu na farmě Křenek u Staré Boleslavi, už minule hlávkový a ledový salát nabízeli, a byl výborný. „Předpokládáme, že tuto středu nám nabídnou opět celý repertoár aktuální zeleniny a i něco navíc.“

Pojízdné prodejny masa a uzenin předvedou velkou nabídku klobás, salámů, párků a špekáčků. Každý jeden výrobek je unikát a proto můžete porovnávat.

Minule chyběly ryby, ale tentokrát mají být jak uzené, tak i chlazené. Mléko a výrobky z něj vozí až z Vysočiny Němcovi.

Čerstvá pasta se na trzích začíná zabydlovat. „Jejich nabídka se rozšiřuje a rozdíl v kvalitě proti tradičním sušeným těstovinám je opravdu velký. Doporučujeme vám zkoušku jen s olejem a parmazánem,“ radí pořadatel.

Chybět nebude ani kořenář Karel, víno rodiny Hruškovy z Blatničky nebo Pivní ráj.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).