Hlavní navigace

Farmářské trhy na Náplavce se kvůli povodni v sobotu přesouvají

5. 6. 2013

Sdílet

Kvůli povodni rozhodli se pořadatelé farmářského trhu na Náplavce nečekat na vývoj situace a trh přesouvají na Palackého náměstí. Ať už bude Náplavka ještě pod vodou, nebo už ne, v sobotu 8. 6. 2013 bude farmářský trh na Palackého náměstí, přímo nad Náplavkou u pomníku F. Palackého. O trhu: Farmářské tržiště na Náplavce

Kvůli povodni rozhodli se pořadatelé farmářského trhu na Náplavce nečekat na vývoj situace a trh přesouvají na Palackého náměstí.

Ať už bude Náplavka ještě pod vodou, nebo už ne, v sobotu 8. 6. 2013 bude farmářský trh na Palackého náměstí, přímo nad Náplavkou u pomníku F. Palackého.

O trhu: Farmářské tržiště na Náplavce

Od osmi do dvou hodin tu najdete obvyklé náplavkové farmáře:sýry z Krasolesí, kravské sýry, máslo, mléko a celozrnné mouky od BioVavřince, český parmezán, žluťoučké máslo, ta nejlepší niva i pivní sýr na stánku GranMoravia, chlazené těstoviny PastaArt a čerstvá vajíčka.

Na trhu nakoupíte zeleninu: český chřest, rozličné druhy čerstvých salátů, špenát, řezané bylinky, rebarboru od Šťastných i z Ovčár, nakládané kapary, olivy a olivový olej, čerstvě lisované ovocné a zeleninové šťávy včetně rakytníkové, mošty, jablečný cider, jarní květiny. Kaiserovi přivezou poctivé tradiční uzeniny, salámy, uzená masa, pravé špekáčky, klobásky, zabijačkové speciality i sádlo, nebudou chybět také vyhlášené maďarské lahůdky – čabajky, šunky, uzená masa, pravá maďarská paprika, kysané zelí, čalamády a nakládaná zelenina.

Dále vyhlášený Opatovský chléb, živý kvásek, celozrnné pečivo od pana Růžičky, domácí chléb a sušenky od Patrika. Přímo na trhu si můžete pochutnat na uzeném pstruhovi, rybí polévce Halászlé, filetech kapra na grilu nebo v udírně, plněných těstovinách, nebo grilované klobásce, na stánku Mamacoffee na posilněnou fairtrade kávu všech typů, čaj, nebo třeba horkou čokoládu.

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).