Hlavní navigace

Farmářské trhy Černý Most – trojkombinace k táboráku a nejen to

4. 5. 2012

Sdílet

Dnes od deseti na Čerňáku opět najdete farmářské trhy a nakoupíte nejen na víkend a dny volna. Jak ve dnech věčného volna a chatových orgií organizovat farmářský trh? „My jsme nakonec vsadili na to, že každý, ať už odjíždí z města či zůstává, potřebuje ve středu a v pátek nakoupit kvalitní potraviny, a proto na Rajské zahradě a na Černé Mostě, pokračujeme bez přerušení a nabízíme nezkrácený výběr laskomin a chuťovek,“ říkají organizátoři dvou pražských farmářských trhů z o. s. Pod Platany.

Dnes od deseti na Čerňáku opět najdete farmářské trhy a nakoupíte nejen na víkend a dny volna.

Jak ve dnech věčného volna a chatových orgií organizovat farmářský trh? „My jsme nakonec vsadili na to, že každý, ať už odjíždí z města či zůstává, potřebuje ve středu a v pátek nakoupit kvalitní potraviny, a proto na Rajské zahradě a na Černé Mostě, pokračujeme bez přerušení a nabízíme nezkrácený výběr laskomin a chuťovek,“ říkají organizátoři dvou pražských farmářských trhů z o. s. Pod Platany.

V pátek 4. května mezi 10. a 19. hodinou tedy u metra Černý Most nakoupíte uzeniny a klobásy, které si možná budete péct na prutech u tisíců rodinných táboráků. „Buřty z Těrešova jsou pořádně velké a díky troše papriky jsou pikantní a chtějí ihned hasit pivem. Buřty od Kořínků mají klasickou chuť a jsou výborné i na utopence. A buřty od našeho nového řezníka pana Novotného vypadají úžasně i chutnají úžasně a navíc tu mají nejméně 10 druhů krásných klobás včetně bílé bylinkové norimberské. Především ale uzeniny našich řezníků a uzenářů jsou na rozdíl od těch supermarketových z několika druhů kvalitního masa a navzájem se liší hlavně kořením a chuťovým pojetím. Kromě toho vám jednotliví řezníci samozřejmě nabídnou i spoustu masa a dalších specialit.“

K buřtům a klobásám patří dobrý chléb a ten nakoupíte tento pátek hned u tří pekařů. K tomu koláče krájené na plechu, či klasické kulaté, s náplněmi z marmelády, tvarohu či máku. A taky buchty, koláčky malé, sladké i slané loupáky, housky a houstičky.

Třetí nezbytnou součástí víkendového ohýnku je pivo lahváč. „Náš nový stánek jich postupně nabídne asi dvě stě z produkce malých pivovarů a minipivovarů z celých Čech, aby zákazníci mohli ochutnávat a zjistit, že těch chutných a zajímavých je mnohem víc, než si dosud mysleli,“ říkají pořadatelé.

Rozšiřuje se také zeleninová nabídka. Bude chřest, mladý špenát, ředkvičky, cibulka ve svazcích a šnytlík neboli pažitka a samozřejmě i skladová cibule, česnek, mrkev, brambory a další.

Mléko a mléčné výrobky vám jako obvykle nabídne Farma Němcovi z Netína.

Budou sýry, med, léčivé víno z černého rybízu, koření ve velkém výběru, a spousta dalšího.

Zelináři nabídnou i vzrostlé sazenice zeleniny a bylinek a dokonce tu tentokrát budou specialisté ze zahradnictví Svačina.

Společně s tím nabídku rozšíří i květinářství Andrea, které kromě řezaných květin (gerbery, lilie, růže a další) nabídne i spoustu sazenic ozdobných skalniček a pokojovek, i rostlinky užitečné jako jsou bylinky, keříky a stromečky plodící ovoce (angrešty, borůvky a další).

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).