Hlavní navigace

Farmářské adventní trhy 2015 v Praze

4. 12. 2015

Sdílet

 Autor: Farmářské trhy na Kulaťáku
Ryby, cukroví, stromky, drobné dárky. Hudba, občerstvení, svařák. Na farmářských trzích se chystá speciální vánoční nabídka i program.
V Praze najdete tři velké adventní farmářské trhy:

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku

Trhy na Praze 6 zahájily Advent již minulý pátek a tento týden pokračují. Po čtyři adventní pátky a soboty si tu můžete nakoupit nejen klasický bohatý sortiment farmářského trhu, jako je zelenina, pečivo či uzeniny, ale už také vybírat a nakupovat na Vánoce. Najdete tu ryby a cukroví, ale také adventní věnce, stromky, chvojí a drobné dárky.

Předvánočně naladit se můžete třeba svařákem a občerstvením nebo dalším programem:

Program na Kulaťáku

  • V sobotu 5. prosince bude na trhu Mikuláš a jeho družina, a to od deseti hodin.
  • V pátek a v sobotu 11. a 12. prosince se představí partnerské město Prahy 6 Roncegno Terme, v nabídce budou typické regionální produkty a hlavně jedlé kaštany, které oblast proslavily.
  • Každý pátek od 16 hodin hudební vystoupení:
    4. 12. Brigita a Štěpán o Vánocích
    11. 12. Břevnovský chrámový sbor
    18. 12. HarmCore JazzBand – soubor gymnázia Jana Keplera

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku

  • pátky 4., 11., a 18. 12. od 12 do 18 hodin
  • soboty 5., 12. a 19. 12. od 8 do 14 hodin

Více o trhu: Farmářské trhy na Kulaťáku

Farmářský trh na Jiřáku o Adventu

Pokud nesnášíte mačkanice a stres při nakupování dárků k Vánocům, a naopak byste ocenili se na chvíli zastavit, dát si svařák nebo horký cider a více si uvědomit, proč se tyhle svátky vlastně slaví, pak se zastavte nějakou adventní neděli na farmářském trhu na Jiřáku. Budete si moci popovídat s českými tvůrci originálních šperků, diářů, pletených čepic nebo hraček pro děti. Čeká vás také skvělé občerstvení a kreativní dílny pro děti, zaměřené na výrobu adventně-vánoční výzdoby svátečního bytu.

Klasické farmářské trhy pokračují i v prosinci beze změny, tedy ve středu, čtvrtek a pátek od osmi do osmnácti hodin a v sobotu od osmi do čtrnácti hodin. Ovšem o sobotách 5. 12. a 19. prosince uvidíte vánoční farmářský trh, živou hudbu, kreativní dílny pro děti a širokou škálu kvalitního občerstvení na trhu.

Na adventní neděle 6., 13., a 20. 12. jsou připraveny vánoční a dárkové trhy s občerstvením, dílnami pro děti, svařákem a horkým ciderem a řadou dalších dobrot.

Adventní farmářské trhy na Jiřáku

  • Vánoční farmářské trhy: soboty 5., 12. a 19. 12. od 8 do 14 hodin
  • Advetní dárkové trhy: neděle 6., 13., a 20. 12. od 11 do 18 hodin

Více o trhu: Farmářské tržiště Jiřák

Na poslední trh před Štědrým dnem můžete přijít ve středu 23. prosince a nakoupit všechny nezbytnosti na vánoční stůl.

Návštěvníky také čeká předsilvestrovský a Silvestrovský trh (30. a 31. 12. od 8 do 18 hodin). Jedinečná příležitost potkat se se sousedy, popřát si vše nejlepší do nového roku, popovídat si se sedláky a nakoupit lahůdky na silvestrovské občerstvení.

Nová sezóna 2016 na Jiřáku začíná poslední dvě soboty v lednu 23. a 30. 1. 2016. Samozřejmě s přihlédnutím k aktuálnímu počasí.

Prosincová Náplavka

Farmářské tržiště Náplavka se těší na své příznivce každou sobotu až do 19. prosince, kdy proběhne poslední trh sezóny 2015. Takže stihnete pohodlně nakoupit všechny nezbytnosti na vánoční stůl. A k tomu třeba i skvělé jedlé dárky – čokolády, pesta, sušené chilli papričky, sýry, sušené šunky a voňavé salámy, víno nebo adventní dekorace na stůl. Nebo krásnou keramiku ať už s prémiovou topinkou nebo svařákem v ruce při nakupování.

„Na Náplavce budeme mít pro následující tři soboty nabídku rozšířenou o Vánoční zboží, kromě farmářských produktů tak budou moci zákazníci nakoupit například svíčky z včelího vosku, voňavé františky, mýdla a přírodní kosmetiku, keramiku, české síťovky, vánoční dekorace, ozdoby a perníčky, božské čokoládové pralinky, vánoční cukroví, vánočky, štoly a také svým nákupem podpořit dobročinné organizace,“ říkají pořadatelé trhu.

Advent na Farmářském trhu na Náplavce

soboty 5. 12. a 19. 12. od 8 do 14 hodin

Více o trhu: Farmářské tržiště Náplavka

Nová sezóna, pokud to počasí dovolí, začne na Náplavce 13. února 2016 masopustem. Budou zabijačkové hody, mastné pusy a veselí.

Další trhy, termíny a kontakty z celé ČR najdete v sekci FARMÁŘSKÉ TRHY na Vitalia.cz.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).