Hlavní navigace

Do nemocnice s „cestovní kanceláří“

11. 10. 2010

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
GLOSA – V televizi jsem zahlédl dokument o tom, jak se rozmáhá zdravotní turistika. Zajedete si do Venezuely nechat odoperovat kyčel nebo do Thajska pro nový, hezčí nos. Zajímavé.

Zdravotní turistika je fajn věc. Existuje agentura, která zařídí operaci čehokoliv kdekoliv na světě, a to včetně letenky, ubytování, prostě všeho. Balíček „Operace kyčle v Mexiku“ stojí 15 tisíc dolarů, tedy zhruba 260 000 korun, Belgie vyjde dráž, naopak jinde je to levnější. Objednání balíčku probíhá přes internet, dnes to ani jinak nejde.

Rekonvalescence u moře


Autor: Agentura SXC

Asi nebudu sám, komu zdravotní turistika přijde zvláštní. A to i s ohledem na problémy, které provázejí naše zdravotnictví. Nechali byste se raději operovat u nás, v Mexiku, nebo v Belgii? A při rozhodování byste brali v úvahu cenu? Představte si – chcete se dát operovat, necháte si poslat nabídku a vyberete si podle úrovně místního zdravotnictví, ceny a toho, zda si po a před operací budete moci užívat volných chvilek u moře.

Kdysi jsem byl otázán jednou německou důchodkyní, zda bych jí doporučil nechat si udělat zuby u nás. Koukal jsem jako blázen. Říkala, že to u nás vyjde levněji, má to kousek a čeští zubaři mají v Německu dobrou pověst. Zdravotní turistika byla u nás před těmi deseti lety nejspíš v plenkách, ale fungovala.

Cestu do tuzemských nemocnic nebo sanatorií vyhledalo loni šest tisíc cizinců, tedy o šest procent více než v roce 2008. Většinou si nechali vylepšovat zevnějšek, léčili neplodnost nebo podstupovali laserové operace očí. Turisté vyráží do Česka na vlastní pěst nebo s pomocí agentur, které pomáhají hlavně s ubytováním nebo následnou péčí.

Do Česka nejčastěji přijíždějí zdravotní turisté z Německa nebo Británie. Méně pak z Rakouska nebo sousedního Slovenska. Ve většině případů, 87 procentech, se jedná o ženy. Většinou jim je mezi 30 a 50 lety.

Zdroj: ČT24

„Děkujeme, odcházíme!“ říkají čeští lékaři

Operace podle katalogu


Autor: Isifa.cz

Ve světě jak se zdá nyní působí profíci, kteří vše ulehčí. Německé důchodkyně se nebudou muset ptát svých nájemníků, mrknou se na internet a vyberou si z nabídky.

Pánovi, který si tenhle byznys v Americe rozjel, to docela slušně vynáší, jeho spolupracovníci jsou rozeseti po celém světě a celá organizace vykazuje znaky prosperující firmy.

Když jste schopni jet na dovolenou do Mexika, neměl by být problém zajet tam i na operaci. Vše je o důvěře, a pokud se nebudete bát, že dopadnete hůř než doma, můžete se do toho pustit.

Já bych do toho nešel, bál bych se problémů při reklamacích. Co vy?

Za zdravotní turistikou se loni celosvětově vydalo 32 milionů lidí. Letos by se jejich počet měl o osm milionů zvýšit. Vůbec nejvíce turistů si nechá vylepšovat svůj vzhled v Thajsku.

Zdroj: ČT24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).