Hlavní navigace

Dnes mají svátek homosexuálové

17. 5. 2010

Sdílet

Homosexualitu již dvacet let nepovažujeme za nemoc a připomínáme si to právě dnes. Na 17. května totiž připadá světový den boje proti homofobii, tedy proti nenávisti či odporu k homosexuálům. Čtěte téma:Jsou pro nás homosexuálové normální? Nebo se přetvařujeme? Mezinárodní den proti homofobii se koná každý rok a je zaměřen na boj proti homofobii na celém světě. V roce 2010 se zaměřuje na náboženství, organizátoři žádají náboženské vůdce, aby odmítli lidi, kteří používají náboženství jako…

Homosexualitu již dvacet let nepovažujeme za nemoc a připomínáme si to právě dnes. Na 17. května totiž připadá světový den boje proti homofobii, tedy proti nenávisti či odporu k homosexuálům.

Mezinárodní den proti homofobii se koná každý rok a je zaměřen na boj proti homofobii na celém světě. V roce 2010 se zaměřuje na náboženství, organizátoři žádají náboženské vůdce, aby odmítli lidi, kteří používají náboženství jako argument pro diskriminaci a násilí na základě sexuální orientace nebo identity. Mezi organizované události patří v několika městech akce „polibek“ a zveřejnění globálního úvodníku v médiích LGBT v různých zemích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).