Hlavní navigace

Děti si na svém políčku pěstují brambory

17. 5. 2010

Sdílet

Starosta středočeské obce Kadlín na Mělnicku Zdeněk Šesták se snaží vzbudit v dětech od útlého věku zájem o zemědělství. Rozhodl se tedy uspořádat akci „Sázení brambor“, která navazuje na rok 2008, který byl Mezinárodním rokem brambor, významné plodiny pro zdravou lidskou výživu. Čtěte téma:Pěstujeme si skleníkové děti Na zahradě školky roste jabloň. Jenže děti si na úrodě nepochutnají. Skončí na skládce. Absurdní? Ne, to je realita. Naše děti totiž chrání super přísné předpisy. 

Starosta středočeské obce Kadlín na Mělnicku Zdeněk Šesták se snaží vzbudit v dětech od útlého věku zájem o zemědělství. Rozhodl se tedy uspořádat akci „Sázení brambor“, která navazuje na rok 2008, který byl Mezinárodním rokem brambor, významné plodiny pro zdravou lidskou výživu.

Čtěte téma:Pěstujeme si skleníkové děti

Na zahradě školky roste jabloň. Jenže děti si na úrodě nepochutnají. Skončí na skládce. Absurdní? Ne, to je realita. Naše děti totiž chrání super přísné předpisy. 

„Dnes jsou děti odtrženy od činností a poznání, co vše je nutné udělat pro zajištění potravin pro náš stůl. Pro mnohé to bude možná první, ale i poslední dotek s půdou a motykou. Budeme rádi, když se na podzim vrátíte se svým potomkem ke sklizni „jeho brambor“. Za sázení brambor dáváme dětem malý dáreček – sedm brambor a krabičku mléka. Tyto produkty mají s přiloženým letáčkem dát do vašich rodin jako náš pozdrav,“ svěřil svůj nápad starosta a vyzval rodiče k podpoře českého zemědělství, a tím i českých potravin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).