Hlavní navigace

Čtvrtá sezóna Plzeňských farmářských trhů začíná...

26. 3. 2013

Sdílet

Tuto sobotu, 30. března 2013, se uskuteční první letošní Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy opět otevřou své brány…

Tuto sobotu, 30. března 2013, se uskuteční první letošní Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Plzeňské farmářské trhy opět otevřou své brány…

Již tradiční Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14 denním intervalu. Od 30. března až do 21. prosince budou na již tradičním místě, nádvoří hotelu Gondola a Pallova ulice v Plzni, pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořily velmi dobrou pověst a byly deníkem DNES označeny jako nejlepší v celé ČR. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit ve 12 hodin. Díky přístupu Městského obvodu Plzeň 3 se opět podařilo zajistit prodejní prostor v Pallově ulici. „Pro Městský obvod Plzeň 3 jsou Plzeňské farmářské trhy službou veřejnosti, která má jejich prostřednictvím možnost nakupovat vynikající originální a především místní produkty. Velice rádi jsme je podpořili,“ vysvětluje starosta ÚMO 3 Jiří Strobach.

Tip: Velikonoce na farmářských trzích

Cílem pořadatelů farmářských trhů je především nabízet vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

O trhu: Plzeňské farmářské trhy

Plzeňské farmářské trhy nabídnou fajnové jídlo

Na prvním Plzeňském farmářském trhu v roce 2013 se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně, kuřata a krůty přiveze farma Zephyr, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus Farm ze Soběsuk, Matějka z Letin, Kaiser z Terešova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy, sýrarny Caseus a chráněné dílny Simabelle. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a trochu velikonočního zboží.

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).