Hlavní navigace

ČSÚ poprvé zveřejnil údaje o „Tvorbě hrubého fixního kapitálu v cestovním ruchu České republiky“

12. 3. 2009

Sdílet

Český statistický úřad tak poprvé odborné veřejnosti předkládá informace týkající se postavení cestovního ruchu v národním hospodářství z hlediska investic. Tvorba hrubého fixního kapitálu se během pěti let zvýšila o 9,4 mld. Kč, což představuje nárůst o 33 %.  V roce 2006 byla zaznamenána největší investice z hlediska odvětví – 28 % z celkové tvorby hrubého fixního kapitálu bylo investováno do doplňkových služeb osobní dopravy, 14 % do ubytovacích služeb a dalších 14 % do sportovních a…

Český statistický úřad tak poprvé odborné veřejnosti předkládá informace týkající se postavení cestovního ruchu v národním hospodářství z hlediska investic.

Tvorba hrubého fixního kapitálu se během pěti let zvýšila o 9,4 mld. Kč, což představuje nárůst o 33 %. 

V roce 2006 byla zaznamenána největší investice z hlediska odvětví – 28 % z celkové tvorby hrubého fixního kapitálu bylo investováno do doplňkových služeb osobní dopravy, 14 % do ubytovacích služeb a dalších 14 % do sportovních a rekreačních služeb.

Za rok 2006 bylo 96 % tvorby hrubého fixního kapitálu vytvořeno v odvětvích charakteristických pro cestovní ruch, 3 % patřila odvětvím souvisejícím s cestovním ruchem a 1 % se podílela odvětví nespecifická pro cestovní ruch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).