Hlavní navigace

Cizinec měl prodejnu potravin plnou myšinců. Funguje dál

Sdílet

 Autor: SZPI.cz
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v minulém týdnu navštívili prodejnu, kde se ve skladech i přímo pod prodejním pultem nacházelo velké množství myšího trusu.

Závažné porušení povinností v oblasti hygieny prodeje potravin zaznamenala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v maloobchodní provozovně Phu Nguyen se sídlem na adrese Hrabišín 49, 78804 Hrabišín na Zábřežsku. 

Čtěte také: Uslintaná madla, špinavé vozíky a mrtvolky myší pod pokladním pásem

Minulou středu zde inspekce zjistila značné množství myších exkrementů na podlaze prodejny a pod prodejními pulty. Myšinec se nacházel i přímo mezi potravinami ve skladu provozovny, kde SZPI zdokumentovala několik druhů zboží se znečištěnými obaly. Jednalo se zejména o řepkový a slunečnicový olej. A aby toho nebylo málo, z kontroly dále vyplynulo, že prodejce nabízí k prodeji potraviny s prošlým datem použitelnosti a porušuje další povinnosti provozovatelů potravinářských podniků.

Na základě uvedených zjištění inspekce během kontroly prodejci uložila zákaz užívání prostor a nařídila stáhnout z prodeje celkem šestnáct druhů potravin. Protože však provozovatel přivolal specializovanou firmu, která provedla deratizaci prodejny i skladových prostor, inspekce po další kontrole zákaz prodeje uvolnila. Přesto však bude s provozovatelem zahájeno správní řízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).