Hlavní navigace

Cigaretka u letní večeře? V Chorvatsku ani Řecku už ne

11. 5. 2009

Sdílet

Na dovolené v Chorvatsku si už v restauracích, kavárnách nebo barech nezakouříte. Také tam začal platit zákaz kouření. Výjimkou jsou zahradní restaurace či terasy, zákaz neplatí ani pro veřejné pláže. Kuřákům hrozí pokuta až do 1000 kun, tedy téměř 3700 korun. Mnohem větší sankce čekají na provozovatele restaurací, kaváren či podobných podniků – až 150 000 kun (kolem 550 000 korun).

Na dovolené v Chorvatsku si už v restauracích, kavárnách nebo barech nezakouříte. Také tam začal platit zákaz zákaz kouřeníkouření. Výjimkou jsou zahradní restaurace či terasy, zákaz neplatí ani pro veřejné pláže.

Kuřákům hrozí pokuta až do 1000 kun, tedy téměř 3700 korun. Mnohem větší sankce čekají na provozovatele restaurací, kaváren či podobných podniků – až 150 000 kun (kolem 550 000 korun).

Majitelé chorvatských podniků sice mohou vyhradit samostatnou místnost jako kuřárnu, nelze v ní ale podávat jídlo ani pití.

Zákaz už platí také v Černé Hoře a Makedonii, přísnější pravidla chce ještě letos zavést Srbsko. Ve slovinských restauracích je kouření povoleno jen na vyhrazených místech.

Celý článek naleznete na serveru Aktualně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).