Hlavní navigace

Česká republika se začíná potýkat s chřipkovou epidemií

27. 1. 2009

Sdílet

Chřipková epidemie řádí zatím jen v několika českých a moravských okresech, ale dá se očekávat, že brzy zachvátí celé Česko. V deseti regionech je počet nemocných těsně pod hranicí epidemie, v ostatních počet nemocných stále stoupá. Pokud počet nemocných překročí dva tisíce na 100 tisíc obyvatel, jde už o epidemii chřipky. V okresech Praha – východ, Český Krumlov, Karlovy Vary, Brno – město, Ostrava, Uherské Hradiště, už převýšila čísla epidemiologickou hranici. 

Chřipková epidemie řádí zatím jen v několika českých a moravských okresech, ale dá se očekávat, že brzy zachvátí celé Česko. V deseti regionech je počet nemocných těsně pod hranicí epidemie, v ostatních počet nemocných stále stoupá.

Pokud počet nemocných překročí dva tisíce na 100 tisíc obyvatel, jde už o epidemii chřipky. V okresech Praha – východ, Český Krumlov, Karlovy Vary, Brno – město, Ostrava, Uherské Hradiště, už převýšila čísla epidemiologickou hranici. 

V okresech Příbram, České Budějovice, Plzeň – město, Hradec Králové, Jičín, Trutnov, Chrudim a Brno – venkov bylo zaznamenáno 1800 až 1900 pacientů na 100 tisíc obyvatel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).