Hlavní navigace

Češi už počtvrté zvolí domácí biopotravinu roku

18. 2. 2009

Sdílet

Nejlepší české bio, skutečně domácí biopotravinu roku, chce vybrat v tradiční anketě Pro-bio liga ve spolupráci se společností Incheba Praha a časopisem Apetit. Soutěž byla vyhlášena na webu www.ceskebio.cz a týká se výrobků uvedených na český trh v době od 1. ledna 2008 do 31. prosince 2008. „Soutěž navazuje na předchozí ročníky spotřebitelské soutěže Nejoblíbenější česká biopotravina roku (2008, 2007, 2006),“ sdělila Lenka Sehnalová z Pro-bio ligy. Druhým kritériem pro účast v anketě je…

Nejlepší české bio, skutečně domácí biopotravinu roku, chce vybrat v tradiční anketě Pro-bio liga ve spolupráci se společností Incheba Praha a časopisem Apetit. Soutěž byla vyhlášena na webu www.ceskebio.cz a týká se výrobků uvedených na český trh v době od 1. ledna 2008 do 31. prosince 2008.

„Soutěž navazuje na předchozí ročníky spotřebitelské soutěže Nejoblíbenější česká biopotravina roku (2008, 2007, 2006),“ sdělila Lenka Sehnalová z Pro-bio ligy. Druhým kritériem pro účast v anketě je složení výrobku, který musí obsahovat minimálně ze 70% české suroviny.

„Cílem soutěže je zviditelnit české bionovinky a jejich výrobce mezi koncovými spotřebiteli a podpořit tak výrobu místních biopotravin, vyrobených ze surovin od českých sedláků,“ uvádí Pro-bio liga. Nominované výrobky budou zveřejněny na webu www.ceskebio.cz, kde pro ně budou moci hlasovat spotřebitelé. Hlasování bude probíhat též pomocí tištěných hlasovacích lístků, které budou distribuovány prostřednictvím časopisu Bioměsíčník, bulletinu Biospotřebitel a v síti specializovaných bioprodejen.

„Vítězný výrobek získává medaili ČESKÉ BIO 2009, jejímž použitím na obalu může výrobce spotřebitelům prezentovat své vítězství. Výrobci tří výrobků s nejvyšším počtem odevzdaných hlasů obdrží cenu od hlavního partnera soutěže – společnosti INCHEBA Praha, výstavní stánek na veletrhu Biostyl 2010 zdarma,“ dodala Sehnalová.

Vyhrát mohou i hlasující: pět vylosovaných spotřebitelů získá koš plný nominovaných biovýrobků. Hlasování probíhá od 16. února do 20. května. Vyhlášení výsledků pak 24. května na veletrhu Biostyl 2009 v Praze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zakladatel serveru Vitalia.cz a jeho šéfredaktor v letech 2008 až 2009

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).