Hlavní navigace

Barmská holčička má 26 prstů, poskytuje jí to výhody

17. 2. 2011

Sdílet

Holčička z Barmy, které je nyní šestnáct měsíců, se narodila s 26 prsty na svých končetinách. Podle agentury AP jde zřejmě o „na prsty nejbohatší“ osobu na světě.  Polydaktilismus, tedy stav, kdy má člověk více než dvacet prstů, není příliš obvyklé postižení. Ještě méně se vyskytuje v podobě jako u malé Barmánky, kdy má člověk nadpočetné prsty na všech končetinách.

Holčička z Barmy, které je nyní šestnáct měsíců, se narodila s 26 prsty na svých končetinách. Podle agentury AP jde zřejmě o „na prsty nejbohatší“ osobu na světě. 

Polydaktilismus, tedy stav, kdy má člověk více než dvacet prstů, není příliš obvyklé postižení. Ještě méně se vyskytuje v podobě jako u malé Barmánky, kdy má člověk nadpočetné prsty na všech končetinách.

Le Yati Min má na každé ruce šest prstíků a na každé noze dokonce po sedmi. „Hned když se narodila, ptala jsem se sestřiček, jestli má děťátko všechno, ruce a nohy,“ vzpomíná její matka. „Odvětily, že miminko má dokonce víc, než potřebuje.“

Podle rodičů postižení dokonce holčičce poskytuje přirozené výhody. „Vypadá to, že má silnější úchop věcí, takže jich moc neupustí,“ vysvětluje její matka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).