Hlavní navigace

Babica končí. No co, je tu Hruška

7. 8. 2014

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Jiří Babica svůj pořad vysílal šest let. Prý mu děkovaly hlavně divačky, že přivedl jejich muže k vaření. Nyní „dobroty“ opouštějí novácké obrazovky. Objeví se jinde?

Babicovy dobroty na TV Nova končí. U mnoha diváků oblíbený pořad, pro jiné symbol děsivé kuchyně. Přestože televize chválí sledovanost, na pořad prý není dostatek financí. „Pochopil jsem to tak, že Nova náš pořad zařadila do kategorie přímo ziskových projektů bez ohledu na sledovanost. To znamená, že náklady na výrobu musí pokrýt sponzoři a klienti ještě dřív, než se začne vysílat. Náklady na Babicovy dobroty byly pokryty zhruba z devadesáti procent a to asi nestačí,“ komentuje situaci producent a Babicův manažer Jan Lacina. Pořad hodnotí jako „domácí vaření pro obyčejné lidi“.

„Díky, Jirko!“

Nejčastějším vzkazem od diváků prý bylo poděkování českých žen za to, že přivedl k vaření jejich muže a děti. Ti svému Jirkovi uvěřili, že to zvládnou a že vaření je zábavná věc. „Díky, Jirko, za první volnou sobotu za posledních dvacet let,“ děkuje vděčná divačka. „Můj manžel uvařil oběd!“

Podle tiskové zprávy dokonce „Nova prostřednictvím Babicových dobrot poskytovala slušnou veřejnoprávní službu v oblasti genderové vyváženosti ve společnosti“.

Babicovy přestupy

Jestli jste Babicovy dobroty měli rádi, nezoufejte. Jan Lacina jedná s dalšími televizemi o Babicově přestupu. „Jirka dokázal, že může být velkou hvězdou, že mu lidi věří a mají ho rádi. A to jsou kvality, na kterých je celý televizní byznys postavený. S televizemi samozřejmě jednáme hned teď, ale klidně si můžeme dát i nějaký čas pauzu a pořádně si promyslet nový projekt. Obavy nemáme – každý v branži ví, že je tu kuchař, který když začne vařit, statisíce lidí ho při tom chtějí vidět,“ vyjádřil se producent.

Ostatně, i kdyby to nedopadlo, je tu jiná novácká hvězda, Láďa Hruška. Proti Babicovu „pohodovému vaření bez předstírání“ nasadil své „levně a chutně“. Rodná Nova ho již překřtila na kouzelníka kuchařů a autora geniálních receptů. A stejně jako u Babici platí: U mnoha diváků oblíbený pořad představuje pro jiné symbol děsivé kuchyně.

Teď už chybí jen televizní pořad legendárního Mimibazaru.

Podívejte se: Výběr z výběru z výběru z Mimibazaru

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).